Zilele trecute, în magazinele MAXIMUM au apărut produse exclusive de brandul german CASO, care se bucură de respect binemeritat în multe case europene. Azi, vă prezentăm o serie de aparate unice – aparate cu vid, care abia cuceresc popularitate la noi în țară, dar care deja au ajuns să fie apreciate peste hotare.
Aparatul cu vid de uz casnic reprezintă un aparat destinat ambalării alimentelor în pachete de polietilenă speciale, prin pomparea aerului din acestea cu ajutorul unui element de încălzire. Metoda vacuum de păstrare a alimentelor ne permite să rezolvăm mai multe sarcini concomitent:
- prelungește termenul de păstrare a acestora atât în frigider, cât și în afara acestuia;
- contribuie la prevenirea amestecării mirosurilor și economia de loc în frigider și congelator;
- este indispensabil în călătorii: elimină riscul de scurgere a alimentelor, dar și permite păstrarea lucrurilor în stare uscată și le protejează de umiditate.
Pompa este inima aparatului cu vid. Anume de puterea acesteia depinde rapiditatea pompării aerului și puterea de rarefiere. Pentru aparatele cu vid de uz casnic, aceasta constituie, de regulă, 100-200 W. Aparatele cu vid CASO au o putere apropiată de cea maximă.
Dat fiind faptul că în procesul de vacuumare a alimentelor umede lichidul se poate scurge din pachet și ajunge în camera cu vid, cea mai importantă caracteristică a acesteia este simplitatea curățării. Pentru aceasta, tehnica CASO este prevăzută cu un conteiner din plastic detașabil pentru colectarea lichidului, care este ușor de spălat sub apă curgătoare cu un detergent.
O problemă frecventă cu care se confruntă posesorul unui aparat cu vid este calitatea necorespunzătoare a suturii. Chiar și un sector mic, care nu s-a sudat din cauza umezelii pătrunse sau din orice alt motiv, provoacă deermetizarea pachetului și nevoia de sudare repetată.
Unul dintre parametrii cheie ai aparatului cu vid este, astfel, lățimea suturii: o sutură lată se va dovedi a fi mai sigură decât una îngustă. Aparatele cu vid CASO au două elemente de încălzire și sigilează pachetele cu o sutură dublă, ceea ce reprezintă metoda cea mai sigură.
În produsele CASO se regăsesc și oportunități adiționale: un cuțit încorporat, un container pentru păstrarea ruloului, fapt care de asemenea influențează confortul general, oferit de utilizarea aparatului cu vid de brandul german.
Bucătarul-șef al nostru, Dumitru Boicu, a pregătit un master-class special cu utilizarea aparatului cu vid CASO. Vă propunem să-l vizionați și să vă convingeți că aveți nevoie de această tehnică în bucătăria Dvs. Inovații la maxim!
Aparatul cu vid este o componentă obligatorie în gătitul bucatelor prin metoda „sous-vide”. Această tehnologie a răsturnat viziunile asupra alimentelor gustoase și folositoare. Esența metodei este foarte simplă: produsele se sigilează într-un pachet de plastic special, din care se pompează aerul, după care se gătesc în apă la temperatură constantă, care, de obicei, nu depășește 70 de grade.
Dvs. obțineți un gust ideal, o aromă ideală și o textură ideală a felului de bucate gata. Este un vis, nu o metodă, nu-i așa? Datorită tehnologiei „sous-vide”, vă așteaptă o nouă descoperire a bucatelor cele mai obișnuite. Vedeți master-class-ul pregătit de bucătarul-șef al nostru și veți înțelege de ce suntem atât de siguri de aceasta. Numai la MAXIMUM veți găsi toate accesoriile necesare CASO pentru gătitul în vid.
Găsiți mai multe produse CASO aici. Au rămas întrebări? Adresați-le la tel. (022)54-54-54.
Doar MAXIMUM