Espressoare manuale
produse: 55
Espressoare manuale
Cauți un espressor manual, uite direct și la râșnițe. Cum v-ați dat seama și din sugetia cu care am început, în espressorul manual se folosește numai cafea măcinată desigur și capsule sau tablete. Dacă până acum cafeaua gătită de tine era un de la ibric, să știi că espressorul manual poate să te surprindă, cafeaua este de-a dreptul aromată, intensă și cu un gust desăvârșit.
De ce să alegi un espressor manual ?
- Temperatura de pregatire a cafelei trebuie să fie între 88-92 grade, deoarece cafeaua în starea ei naturală conține uleiuri și produși volatili. Cum ați înțeles și dvs. aceștia se pierd la o temperatură mai mare, spre exemplu ibric unde cafeaua se pregătește la 100 de grade. Funcționând la o temperatură optimă, espressor manual garantează o cafea savuroasă !
- Când vorbim de faptul de ce un espressor manual nu putem să nu menționăm despre varietatea de opțiuni care ne pune la dispoziție diferiți producător, cappuccino, latte, macchiato, ristretto, americano, acestea devin tot mai performante cu fiecare an.
- Și un aspect nu mai puțin important, cât timp ne i-a să pregătim o cafea. Dacă excludem faptul că în cazul espressorului manual, cafeaua macinata trebuie pusă manual în portafiltru, după care presata bine pentru a asigura un espresso perfect, îți ia doar o secundă să apeși pe buton. Deci, timpul de pregatire relativ scurt, în ansamblu nu mai mult de 2 minute, totuși acesta depinde de fiecare din noi.
Ce tipuri de espressoare manuale sunt la moment pe piață ?
- Espressor manuale cu cafea măcinată, deci în acest caz cafeaua utilizată trebuie să fie măcinată, fie că folosești una din comerț deja măcinată sau ai o râșniță de cafea separată cu care strivești boabele de cafea.
- Espressoare manuale cu pad de cafea și cafea măcinată, dacă vați uitat la rubrica noastră de ține de aparatele de cafea cu capsule, știți cu siguranță ce sunt pad-urile de cafea, deci sunt niște ,,săculeți” care conțin o doză de cafea. Cunoscute printr-o varietate mare de gusturi și o ofertă largă pe piață, ușor de găsit, de depozitat și folosit.
- Espressoare manuale cu tabletă și cafea măcinată, tableta depozitează cafeaua sunt formă solidă, foarte mult amintește de clasica pastilă pentru dureri de cap care o știi. Nu putem exclude că cafea consumată în cantități moderate aduce numai beneficii organismului nostru. Ușor de transportat, o gamă largă de alegeri pe piață, de cele mai multe ori un ambalaj ecologic, nu se știrbește cu nimic gustul cafelei.
Dar cum alegem cel mai bun espressor de cafea ?
Acum că știm în linii generale ce este un espressor de cafea, unii deja au ales varianta potrivită în urma celor expuse. Dar pe alții doar i-am încurcat cu cât alegerea este mai mare, decizia se ia mai greu. Cel mai bun espressor de cafea este acela care corespunde nevoilor tale, adori cafeau cu gust amărui, miros puternic și intens aromată, alege un espressor manual unde se folosește doar cafea măcinată, e suficient să-ți satisfaci nevoia de o cafea bună. Dar îți plac băuturile mai slabe pe bază de cafea, bine proporționate și deja simți în gură ce gust trebuie să aibă cafea, recomand să luați un espressor manual care are și capsule, așa controlezi cu exactitate rezultatul final.
Ce este important pentru un espressor de cafea manual ?
- Recipient pentru lapte – recipientul pentru lapte încorporat (fix sau detașabil) este util pentru consumatorii care preferă băuturile cu lapte pe bază de cafea, ușor de pregătit chiar într-un timp record.
- Sistem spumare a laptelui manual – dacă espressorul manual nu are recipient pentru lapte, recomandăm sa alegi un model care are cel puțin un sistem de spumare a laptelui manual. Acesta îți va oferi posibilitatea să prepari un cappuccino sau un latte la tine acasă și dacă ai un aparat de cafea de ce nu.
- Cantitatea cupelor filtru – în dependență de numărul de persoane, dacă sunteți mai mulți consumatori, puteți să alegeți un aparat cu 1 cupă standart sau cu 2 și în acest caz faceți cafea pentru două persoane concomitent.
- Presiunea espressorului manual- presiunea se măsoară în bari, deci logica este simplă cu cît presiunea este mai mare cu atît cafea va fi mai intensă, mai bună.
- Capacitatea rezervorului de apă - capacitatea acestuia variază de la 240 ml la 2100 ml, deja în dependență de volumul de cafea consumat recomandăm o capacitate mai mică sau mai mare a rezervorului, pentru a evita suplinirea acesteia după fiecare consumație.
GUSTURILE NU SE DISCUTĂ, CEA MAI BUNĂ ALEGERE ESTE ACEEA CARE SE POTRIVEȘTE CU NEVOILE TALE. PÎNĂ LA PROCURARE STABILIȚI CE AȘTEPTĂRI AVEȚI DE LA ACEST PRODUS.