Blendere staționare
produse: 72de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
Blendere. Tipuri de blendere. Caracteristici esențiale.Producători.
Recomandări
1.Ce este un blender ?
Blenderul este un aparat electrocasnic, fiind nelipsit în multe din bucătăriile noastre moderne, este ușor de folosit și curățat, având numeroase întrebuințări: tocarea, mestecarea și amestecul ingredientelor, precum și un ajutor în pregătirea supelor, diferite tipuri de piure și emulsii.
Cu toții știm că blenderul nu este unicul electrocasnic predestinat pentru mărunțirea și omogenizarea alimentelor ! De ce totuși să optăm pentru un blender? Spre deosebire de un mixer, care are turații scăzute și în cele mai multe cazuri au accesorii simple pentru amestecare, nu și tocarea alimentelor, sau o combină de bucătărie care are deja o posibilitate mai largă de accesorii, este mai eficient la mărunțire, dar are o viteză mai mică, blenderul este perfect gândit pentru fărâmițarea și amestecul ingredientelor.
2.Tipuri de blender ,, Care este cea mai optimă opțiune pentru tine ? Cum alegi cel mai bun blender ? “
- Blender de mână. Dacă ai impresia că bucătăria ta este deja aglomerată de electrocasnice care le folosești ocazional sau rar. Un blender vertical este soluția potrivită pentru că poate fi depozitat cu ușurință în orice dulap, nu este necesar un anumit spațiu, îl poți muta de câte ori apare această necesitate. Ne economisește timp pentru curățarea vaselor, poate fi folosit direct în recipientul în care dorești să gătești sau să servești.
- Blender staționar. Potrivit pentru cazurile în care dorești ca implicarea ta în procesul de pregătire să fie minim, se adaugă toate ingredientele necesare în vasul blenderului și se apasă pe un buton, alt efort din partea ta nu este necesar. Blenderele sunt dotate cu lame din metal, care pot tăia ingredientele în bucăţi foarte mici în doar câteva zeci de secunde. În plus, datorită turaţiei mari, alimentele din interiorul vasului sunt foarte bine amestecate, preparatul fiind gata chiar şi într-un minut. Potrivit atunci când se pregătește o cantitate mai mare de produse, este de obicei mai mare decât un blender de mână, care o viteză mai mare și lame mai ascuțite, capabile să strivească și gheața.
3.Caracteristici esențiale ,, La ce trebuie să atrag atenția când cumpăr un blender ? Ce este important pentru un blender ? Ce funcții are un blender bun ? ‘’
Putere maximă consumată. Puterea maximă consumată sau puterea de turație, puterea blenderului, indiferent cum alegeți să-i spuneți are o importanță mare în alegerea blenderului. Acesta variază de la 70- 1400 W, dacă ne dorim ca blenderul cu ușurință să strivească fructe și legume în stare crudă sau înghețate, cuburi de gheață, boabe de piper, semințe, și alte produse dure, pe lîngă lame ascuțite este necesar ca puterea motorului să fie mai mare!
- 300W- o putere potrivită pentru un blender de mână, poate fi folosit pentru produse moi, mai puțin puțin potrivite pentru smoothie-uri sau alte paste.
- 500-700W- perfect pentru smoothie și supe
- 700-1400W- poate fi folosit pentru orice, chiar și pentru alimente tari.
Număr de viteze și funcții esențiale. Numărul de viteze pentru un blenderindiferent că este vertical ( de mînă) sau staționar este minim 2! Deja ele variază și în dependență de producător pînă la 21 trepte de viteză ! La ce ne ajută treptele de viteză ? Cu cât treptele de viteză sunt mai variate ele ne permit ca blenderul să fie utilizat în mai multe operațiuni. Este important să puteți adapta trepta de viteză în dependență de rezultatul final așteptat ! O funcție importantă pentru un blender este funcția TURBO, este utilă atunci când dorești să faci un amestec doar în cateva secunte, la activarea acesteia blenderul funcționează la puterea maximă al motorului, capabil să omogenizeze ingredientele într-o perioadă foarte scurtă de timp. Blenderul este un electrocasnic care vă poate stimula creativitatea. Datorită funcției PULSE, acum puteți mai bine controla procesul de mărunțire a alimentelor, ca produsul final să fie cel dorit de dvs., pentru că la acționarea acestui buton permite trecerea de la o viteză mare la una mic sau o oprirea completă fără a trece prin trepte de viteze intermediare.
Număr de accesorii. Pentru o folosi blenderul la potențialul său maxim, alege accesorii în funcție de nevoile tale. Un pahar gradat vă poate fi de folos la preparea unei rețete noi unde este nevoie de urmați corect portorțiile. Numărul accesoriilor poate varia de la 1- 13 accesorii, Număr de accesorii 13 spre exemplu :
- pahar de măsurare de diferite mărimi
- corola pentru agitare
- mini tocator
- tocator XL
- robot de bucătărie
- și altele
O atenție sporită trebuie acordată și materialului din care este construit vasul blenderului, sticlă sau plastic ! Sticla fiind mai rezistentă la zgârieturi, se întreține mai ușor și în general considerat un material de calitate. O alternativă bună este și vasul de plastic care este din categoria de preț mai mic. Când vorbim de vas nu putem să trecem cu vederea peste capacitatea vasului care este la fel foarte importantă, în funcție de cantitatea gătită alegeți un blender cu o capacitate mai mare sau mai mică, el poate varia de la 300 de ml pînă la 3 litri.
Alte dotări
- protecție cu senzor pentru supraîncălzire
- prinderea fermă de blat cu piciorușe cu ventuze pentru o fixare mai bună
- vasul detașabil care se ancorează cu fermitate de bază
- tipul și forma cuțitelor, cuțitele trebuie să fie în formă de litera S, sunt ușor de curățat
- tipul de control mecanic sau electronic, forma butoanelor, acestea trebuie să fie suficient de mari, ca să fie ușor de utilizat în practică