Dulapuri pentru vin
produse: 54de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
de reducere
Dulapuri pentru vin
După denumire dulapurile de vin sunt concepute special pentru depozitarea și răcirea vinului. Folosit acasă, în buticuri de vinuri și restaurante. Ele sunt numite uneori și un frigider de vin sau un răcitor de vin, la noi ele se găsesc sub denumirea de dulap pentru vin.
Cu alegem un dulap pentru vin bun ? Ce este important la un dulap pentru vin ?
- Pentru o performanță de înaltă calitate a sarcinii de depozitare a vinului, sunt necesare câteva condiții.
- Sticlele trebuie să fie așezate orizontal. În această situație, pluta se spală cu vin și nu se usucă cu timpul, deoarece dacă se usucă și oxigenul intră în vin, vinul se va strica. Toate modelele de dulapuri de vin care sunt la noi pe site sunt cu rafturi unde sticla poate fi pusă doar orizontal.
- Lipsa de vibrații este necesară pentru un gust stabil al băuturii. Dacă în timpul depozitării vinul va suferi vibrații periodice - gustul se poate schimba. Cele mai moderne dulapuri de vin, au fluctuații foarte mici.
- Ar trebui să existe o temperatură optimă și stabilă de depozitare. Se recomandă păstrarea pe termen lung a vinului la o temperatură de + 5 ° C. Depozitare pe termen scurt la o temperatură ușor sub temperatura de utilizare. În funcție de tipul de vin este de la + 8 ° C la + 16 °C. Pentru anumite tipuri de vin se recomandă o anumită temperatură, pentru alte sorturi alta. La noi găsiți o soluție și pentru acesta. Avem dulapuri cu 1-2 sau 3 zone de temperatură independentă.
Intervale de temperatură la care dispozitive noastre se pot fi setate sunt:
de la +16 până la +20 °C
de la +5 la -15 ° С
de la +5 până la +20 °C
от +5 до -20 ° С - Protecția împotriva radiațiilor ultraviolete (UV). Influența ultravioletului poate schimba gustul vinului. Este necesar să instalați un dulap de vinuri astfel încât soarele direct să nu cadă pe el. Sticla însăși protejează împotriva razelor ultraviolete, dar luați în calcul și amplasarea dulapului.
- Capacitatea dulapului, numărul de sticle care pot să încapă în modele care le propunem noi este între 1 și 312 de sticle, la un număr de rafturi 3,4,5,6,7,8,10 și maxim 13 fiind un număr foarte mare. Aici este alegerea dvs. dacă sunteți un colecționar profesionist luați în calcul că deși la moment poate nu o să umpleți frigiderul la capacitate maximă dar pe viitor poate deveni neîncăpător.
În concluzie un dulap de vin trebuie să asigure următoarele condiții:
temperatura scăzută, optimă tipului de vin depozitat;
temperatura fluctuanta de cel mult 5 grade C;
setarea temperaturii în funcție de tipul de vin depozitat;
nivelul de umiditate este optim – adică, nici mai mare de 80%, pentru a nu se forma mucegai, și nici mai mic de 60% pentru a nu se evapora vinul;
iluminare optimă – prea multă lumina poate avea ca rezultat arome neplăcute;
elimina orice miros care ar putea sa influențeze nefavorabil calitatea vinului.
Alte dotări:
- Dezghețarea automată pentru mai un plus confort în utilizare, fără griji ce ține de mentenanța dulapului.
- Modificarea direcției ușii, la toate frigiderele vin deschiderea este standartă cu deschiderea de-a stânga la dreapta, dar dacă nu vă permite spațiul în dreapta sau pentru dvs. este mai comod de la dreapta spre stânga, să fie ușor de rezolvat acest aspect.
- Rafturi culisante, cum am mai menționat aranjarea vinului trebuie să fie orizontală, rafturile culisante oferă posibilitatea de a extrage rapid sticla dorită fără a ține prea mult frigiderul deschis. Astfel temperatura din interiorul dulapului rămâne constantă fiind un factor important pentru păstrarea cât mai îndelungată a vinului.
- Iluminarea frigiderului, ea poate fi totală, sau parțială pentru un plus de discreție, totul depinde de imaginația dvs. O lumină prea puternică nu este binevenită într-un dulap de vin, dar așa încât să poți citi eticheta fără a deschide ușa este un detaliu important.
- Tipul de control, acesta poate fi mecanic, electronic sau cu senzor în dependență de model. Un display digital dacă permite controlul din afara frigiderului e super, dacă nu la fel este un factor de luat în calcul, cu ajutorul lui poți seta cu precizie câte grade să fie în interior.
- Consumul de energie anual, exprimat în cifre să fie cât mai favorabil, dulapurile pentru vin nu sunt dispozitive care se consideră economice din punct de vedere energetic, dar pe piață sunt foarte multe modele, este un aspect care poate influența alegerea dvs.
Sfat: Un dulap de vin fiabil este unul care se potrivește exact după mărimile le care le căutați, pentru a avea spațiul de el la bucatarie. Un dispozitiv silențios, el este în funcțiune 24/24, unul prea zgomotos vă poate crea deranj. Și desigur econom din punct de vedere energetic fiind conectat permanent la rețea și compresorul mereu în funcțiune pentru a menține temperatura constantă. Cred că fiecare a auzit că vinul se servește la temperatura camerei, mai ales dacă ne referim la vinul roșu, dar totuși rar se întâmplă să nimerim ca temperatura camerii să fie aceeași cu temperatura recomandată de producător, indicată pe sticla de vin, mai ales dacă ne gândim la zilele toride de vară. Deci un dulap de vin este destinat tuturor tipurilor de vin, nu numai în cazul vinurilor albe și rose.