
Zefir de casă cu măr
| Ingrediente | Mod de preparare | |
| Mere de sezon | 500 gr | Merele se coc la 200°C timp de 30 de minute; |
| Ouă | 5 buc | Merele se curăță de coajă și se bat în blender Braun; |
| Zahăr | 500 gr | Piureul se fierbe cu zahăr timp de 2 minute. Se răcește; |
| Agar-agar | 20 gr | Piureul se bate cu albuș de ou cu viteză medie; |
| Apă | 75 gr | Se prepară siropul din apă, agar-agar și zahăr; |
| Siropul se introduce și se mai bate încă 5 minute; | ||
| Zefirul se separă și se lasă la răcit la temperatura camerei timp de 1 oră. |
Tartă Tatin cu măr
| Ingrediente | Mod de preparare | |
| Făină | 500 gr | Se amestecă untul, sarea, zahărul, gălbenușurile de ou, vinul spumant în robotul de bucătărie Kenwood. Se frământă un aluat îndesat; |
| Unt de vacă | 300 gr | Merele se taie felii și se așează în formă; |
| Mere roșii | 1 kg | Se prepară caramela. Zahărul se topește în căuș până la culoarea chihlimbarului; |
| Vin alb sec spumant | 500 gr | Piureul se bate cu albuș de ou cu viteză medie; |
| Sare de mare | Dupa gust | Caramela se toarnă peste mere, se adaugă unt și se acoperă cu aluat; |
| Zahăr | 200 gr | Se coace la 190°C, în cuptor timp de 25 de minute; |
| Ouă | 3 buc | Tarta se extrage din cuptor, se lasă la răcit pe 5 minute și se răstoarnă; |
| Se servește cu pomușoare și plombir. |
Cidru de mere
| Ingrediente | Mod de preparare | |
| Mere de sezon | 5 kg | Merele se storc într-un storcător de fructe cu melc; |
| Zahăr | 1 kg | Merele se introduc împreună cu pulpa într-o butelie de sticlă, se adaugă zahăr; |
| Se închide etanș și se lasă la fermentat timp de 3-4 zile, amestecând periodic; | ||
| După aceasta se strecoară și se lasă la macerat încă 1 săptămână; |
Emisiunea completă urmăriți aici.
Doar MAXIMUM



