Zefir de casă cu măr
Ingrediente | Mod de preparare | |
Mere de sezon | 500 gr | Merele se coc la 200°C timp de 30 de minute; |
Ouă | 5 buc | Merele se curăță de coajă și se bat în blender Braun; |
Zahăr | 500 gr | Piureul se fierbe cu zahăr timp de 2 minute. Se răcește; |
Agar-agar | 20 gr | Piureul se bate cu albuș de ou cu viteză medie; |
Apă | 75 gr | Se prepară siropul din apă, agar-agar și zahăr; |
Siropul se introduce și se mai bate încă 5 minute; | ||
Zefirul se separă și se lasă la răcit la temperatura camerei timp de 1 oră. |
Tartă Tatin cu măr
Ingrediente | Mod de preparare | |
Făină | 500 gr | Se amestecă untul, sarea, zahărul, gălbenușurile de ou, vinul spumant în robotul de bucătărie Kenwood. Se frământă un aluat îndesat; |
Unt de vacă | 300 gr | Merele se taie felii și se așează în formă; |
Mere roșii | 1 kg | Se prepară caramela. Zahărul se topește în căuș până la culoarea chihlimbarului; |
Vin alb sec spumant | 500 gr | Piureul se bate cu albuș de ou cu viteză medie; |
Sare de mare | Dupa gust | Caramela se toarnă peste mere, se adaugă unt și se acoperă cu aluat; |
Zahăr | 200 gr | Se coace la 190°C, în cuptor timp de 25 de minute; |
Ouă | 3 buc | Tarta se extrage din cuptor, se lasă la răcit pe 5 minute și se răstoarnă; |
Se servește cu pomușoare și plombir. |
Cidru de mere
Ingrediente | Mod de preparare | |
Mere de sezon | 5 kg | Merele se storc într-un storcător de fructe cu melc; |
Zahăr | 1 kg | Merele se introduc împreună cu pulpa într-o butelie de sticlă, se adaugă zahăr; |
Se închide etanș și se lasă la fermentat timp de 3-4 zile, amestecând periodic; | ||
După aceasta se strecoară și se lasă la macerat încă 1 săptămână; |
Emisiunea completă urmăriți aici.
Doar MAXIMUM