
Gratin
| Ingrediente | Mod de prepărare | |
| Cartofi | 500 gr | Se taie cartofii plăci și se lasă în apă rece pentru 15 minute; |
| Nucșoară integrală | 10 gr | Se freacă tava cu un cățel de usturoi; |
| Tarhon proaspăt | 10 gr | Se aranjează cartofii pe fundul tăvei; |
| Usturoi | 3-4 buc | Se acoperă cu smântână, se adaugă sare, piper și nucșoară; |
| Smântână 30% | 500 gr | Repetați: așezați un strat de cartofi și unul de smântână și condimente; |
| Lapte | 1 l | Se toarnă laptele și se adaugă tarhon proaspăt; |
| Se coace în rolă timp de 1 oră la 150°C. |
Crochete din cartofi cu somon
| Ingrediente | Mod de prepărare | |
| Cartofi | 300 gr | Din cartofii fierți se face pireu. Se adaugă piper negru și sare; |
| Somon s/s | 250 gr | Somonul se taie mărunt cubulețe și se adaugă somonul în cartofi; |
| Lămâie | 1 buc | La această masă se adaugă ouă, pătrunjel; |
| Ouă | 3 buc | Din masa primită se formează crochetele; |
| Pătrunjel | 10 gr | Se înmoaie crochetele în pesmeții fărâmițați și se prăjește la foc mediu până sunt gata. |
| Pesmeți fărâmițați | 200 gr |
Pireu
| Ingrediente | Mod de prepărare | |
| Cartofi | 500 gr | Se fierb cartofii în apă sărată cu o frunză de dafin (laur); |
| Parmigiano (parmezan) | 200 gr | Se prepară pireul, se adaugă creme fraiche (smântână) și untul topit; |
| Ceapa Schnitt | 10 gr | Se adaugă chimen, sare și piper. |
| Unt | 100 gr | |
| Chimen | 3 gr | |
| Creme fraiche (smântână) 30% | 100 gr | |
| Sare, piper | după gust |
Am utilizat:
Emisiunea completă urmăriți aici.
Doar MAXIMUM



