Ingrediente | Metoda de preparare | |
Biscuiți zaharoși cu lapte | 300 gr | Zdrobiți bisuiții cu robotul de bucătărie și adăugați untul pentu a-i umecta ușor; |
Zahăr vanilat | 5 gr | Biscuiții zdrobiți îi turnați în forma de copt și îi presați uniform pe formă; |
Ouă | 6 buc | În crema de brânză adăugați zahărul, ouăle, zestul unei lămâi și zahărul vanilat, și le amestecați ușor; |
Unt | 100 gr | Între timp setați cuptorul la 180 de grade; |
Smântână grasă (30%) | 200 gr | În timp ce amestecăm, adăugăm 100 gr de smântână; |
Cremă de brânză | 900 gr | Crema obținută o turnați peste biscuiții presați în forma de copt; |
Zahăr | 250 gr | Coaceți 20 de minute la temperatura de 180°C, după care 40-60 minute la 150°C; |
Lămâie | 1 buc | Pentru o glazură bateți 100 gr de smântână cu 50 gr de zahăr, o lingură de suc de lămâie și puțin zest de lămâie; |
Ungeți cheesecake-ul cu această cremă și mai lăsați în cuptor la 180°C pentru 5-10 minute; |
Lăsăm prăjitura să se răcorească în cuptor pentru o oră sau două cu ușa ușor deschisă; | ||
Cheesecake-ul este gata. Alegeți un topping după preferințe si serviți cu poftă! |
Am utilizat:
Cuptor electric încorporabil Electrolux EOB9956XAX Smart
Formă de copt Pyrex MG26BS6 MAGIC decupabilă 26 cm
Doar Maximum.